Om Oss

LUKKAN är en ideel musikalteaterförening i Lund – Lunds Unga Konstnärer KAN. LUKKAN är religiöst och politiskt obunden och är medlem i paraplyorganisationen Aktiv Ungdom och följer därför deras stadgar. Sedan 2011 är vi en del av Studiefrämjandet Lund.

Alla som jobbar på Lukkan skriver under ett sekrektessavtal samt lämnar in utdrag ur brottsregistret.

Läs mer om Aktiv Ungdom och Studiefrämjandet

Vad gör LUKKAN?
LUKKANs kursverksamhet består främst av musikal -och teaterkurser för barn och unga. Under hösten anordnar vi en jul-parad och under våren har vi vår stora föreställning VårLukkan där alla grupper är med. Varje sommar anordnar vi våra populära SommarLUKKAN-läger. Utöver de fasta punkterna kan det även förekomma egna projekt, antingen där enskilda grupper sätter upp ett verk eller ledare på LUKKAN som gör något extra. Vi jobbar även för att kunna erbjuda andra tjänster, till exempel workshops.

Hur jobbar LUKKAN?
LUKKAN jobbar med alla olika estetiska uttryck då vi anser att de estetiska uttrycken går varandra hand i hand. Deltagarna får då prova på olika former, till exempel dans, teater, sång, musik, smink, kostym med mera. Våra ledare har olika specialkompetens, därför ser allas lektioner olika ut. Vi utgår från vad deltagarna vill göra och formar lektioner samt föreställningar efter detta i största möjliga mån. Vi som jobbar på LUKKAN är arbetar aktivt för gruppdynamiken, att alla ska känna sig välkomna och utveckla deltagarnas självkänsla.