Den förskräckliga Asta

Vi på LUKKAN är väldigt glada över att få presentera föreställningen ”Den förskräckliga Asta”, skriven av Martin Widmark och bearbetad av LUKKAN.

Vi på LUKKAN har för andra året i rad fått äran och nöjet att få anordna ett spännande teaterprojekt tillsammans med Stiftelsen Uppåkra Arkeologiska Center. 

Efter förra årets succé är Halvdan och Meia tillbaka! Mitt ute i skogen mellan Västbyn och Östbyn möter de den fasansfulla vikingahövdingen Asta som spinner onda planer. Nu måste Halvdan och Meia hjälpas åt för att rädda både de kristna och hedningarna. Hur ska det sluta?!

Vendeltidsdagarna, som i år kommer vara ett digitalt evenemang, anordnas i november. Under sommaren 2020 kommer det alltså inte hållas något fysiskt evenemang ute på Uppåkra Arkeologiska Center. Detta med undantag för LUKKAN som sätter upp tio föreställningar av ”Den förskräckliga Asta” inför begränsad publik. 

Martin Widmark är en svensk författare av barn- och ungdomsbokslitteratur. Som barnboksförfattare är han framför allt känd för bokserien Lasse-Majas detektivbyrå men har även skrivit om Halvdan och Meia som är karaktärer i manuset Den förskräckliga Asta.

Vi är så taggade på denna fantastiska föreställning! Rollerna är satta och repetitionerna drar igång i augusti.

De filmer av föreställningen som spelades in under sommaren kommer inom kort!