Om Oss

LUKKAN är en ideell teaterförening i Lund – Lunds Unga Konstnärer KAN. Vi bildades 1998 och har sedan dess ordnat teaterkurser för barn och unga.

LUKKAN:s verksamhet ska präglas av objektivitet, samarbete och respekt där alla ska kunna växa som personer. Det betyder att:

  • LUKKAN ska vara en trygg plats dit alla ska känna sig välkomna precis som de är.
  • Vi tränar på att våga ta plats och synas men också på att låta andra synas och stötta varandra.
  • Här har vi roligt tillsammans, utvecklar kreativitet, övar koncentration och skapar fantastisk teater.

LUKKAN är religiöst och politiskt obunden och är medlem i paraplyorganisationen Aktiv Ungdom och följer därför deras stadgar.

Alla som jobbar på LUKKAN skriver under ett sekretessavtal samt lämnar in utdrag ur brottsregistret.

Vi håller till i ABFs lokaler i Lund.

Vad gör LUKKAN?
LUKKAN:s kursverksamhet består främst av teaterkurser för barn och unga, men vi har även en nystartad skapargrupp. På LUKKAN har vi vanligtvis ett gemensamt föreställningstillfälle per termin. På vårterminen har vi föreställningen VårLUKKAN och på höstterminen har vi föreställningen JulLUKKAN. Vid varje föreställning får alla grupper möjlighet att visa upp en egen pjäs som gruppen repeterat in under terminens gång.

Varje sommar anordnar vi våra populära Sommar-LUKKAN-läger. 

Utöver de fasta punkterna kan det även förekomma projekt, antingen där enskilda grupper sätter upp ett verk eller där vi gör ett samarbete med en annan verksamhet .

Hur jobbar LUKKAN?
Deltagarna får prova på olika estetiska uttryck, till exempel dans, teater, sång, musik, smink, kostym med mera. Vi utgår från vad deltagarna vill göra och formar lektioner samt föreställningar efter detta i största möjliga mån.

Barnkonventionen är sedan år 2016 svensk lag och Teater Lukkan arbetar efter dess föreskrifter.

Läs mer om exempelvis ledarna genom att klicka på knappen nedan