Om Oss

LUKKAN är en ideell musikalteaterförening i Lund – Lunds Unga Konstnärer KAN. Vi bildades 1998 och har sedan dess ordnat teaterkurser för barn och unga.

LUKKAN:s verksamhet ska präglas av objektivitet, samarbete och respekt där alla ska kunna växa som personer. Det betyder att:

  • LUKKAN ska vara en trygg plats dit alla ska känna sig välkomna precis som de är.
  • Vi tränar på att våga ta plats och synas men också på att låta andra synas och stötta varandra – vi lär oss leda och att följa.
  • Här har vi roligt tillsammans, utvecklar kreativitet, övar koncentration och skapar fantastisk teater.

LUKKAN är religiöst och politiskt obunden och är medlem i paraplyorganisationen Aktiv Ungdom och följer därför deras stadgar. Sedan 2011 är vi också en del av Studiefrämjandet Lund.

Alla som jobbar på LUKKAN skriver under ett sekretessavtal samt lämnar in utdrag ur brottsregistret.

Läs mer om Aktiv Ungdom och Studiefrämjandet

Vad gör LUKKAN?
LUKKAN:s kursverksamhet består främst av teaterkurser för barn och unga. Under hösten anordnar vi en julavslutning med framträdanden. På våren har vi vår stora föreställning Vår-LUKKAN där alla grupper är med, då vi är på en riktig teaterscen. Läs mer.

Varje sommar anordnar vi våra populära Sommar-LUKKAN-läger. Läs mer.

Utöver de fasta punkterna kan det även förekomma egna projekt, antingen där enskilda grupper sätter upp ett verk eller ledare på LUKKAN som gör något extra.

Hur jobbar LUKKAN?
Deltagarna får prova på olika estetiska uttryck, till exempel dans, teater, sång, musik, smink, kostym med mera. Vi utgår från vad deltagarna vill göra och formar lektioner samt föreställningar efter detta i största möjliga mån.

Läs mer om
Ledarna
Styrelsen
Villkor & regler
Stadgar & policy