12 nov

Den digitala vendeltidsdagen!

Den digitala Vendeltidsdagen börjar närma sig!

Lördag den 14 november kl 13.00-16.00 hålls de digitala Vendeltidsdagarna. 

Förutom en eftermiddag fylld med historiskt återskapande, spännande intervjuer, modevisning, musik och digitala ”resor” till unika vendeltida platser i Skandinavien och Europa så ska även det duktiga gänget från LUKKAN som spelade ”Den förskräckliga Asta” få spela upp den film som spelades in under Augusti 2020.

Evenemanget kommer streamas på Uppåkras Facebook! Mer information om vendeltidsdagarna finns på https://www.uppakra.se/evenemang/vendeltidsdagarna-2/

Pjäsen den förskräckliga Asta utspelar sig mitt ute i skogen mellan Västbyn och Östbyn. Där möter Halvdan och Meia den fasansfulla vikingahövdingen Asta som smider onda planer. Nu måste Halvdan och Meia hjälpas åt för att rädda både de kristna och hedningarna. Hur ska det sluta?!

Pjäsen är skriven av Martin Widmark som är en svensk författare av barn- och ungdomslitteratur. Som barnboksförfattare är han framför allt känd för bokserien Lasse-Majas detektivbyrå men har även skrivit om Halvdan och Meia.

Vi ses på lördag!

12 okt

Ledarna till HöstLUKKAN 2020

Nu är det inte långt kvar till HöstLUKKAN!?

Ledarna Molly, Martin och Nathalie är rysligt taggade inför den stundande höstlovsveckan fylld med teater på Lomma scoutgård. De är väldigt spända på att få träffa er men ni har fördelen att ni redan nu kan möta och lära känna höstLUKKANledarna.

Detta gör ni genom att klicka er in på vår hemsida under fliken HöstLUKKAN-> HöstLUKKAN ledare 2020.?


24 sep

HöstLUKKAN!

Nu kan ni anmäla er till HöstLUKKAN!

Vi samlas för att leka, skratta och repetera tillsammans under höstlovet v. 44 för att i slutet av veckan spela upp en helt nyskriven pjäs.Vi sover, äter, har kul och spelar massa teater tillsammans! Alla är välkomna, oavsett om du spelat teater i flera år eller vill prova på. Kanske har du en kompis som är nyfiken på teater?

Vem?
Vi välkomnar barn speciellt födda 2008 och tidigare!

Var?
Lomma scoutgård 

När?
Lägret börjar den 28 oktober och avslutas den 1 november.

Hur?
Ni anmäler ert till lägret genom att fylla i formuläret på våran hemsida.

Pris?
Priset är 2200 kr för hela veckan och om du ännu inte är medlem i LUKKAN ska också en medlemsavgift på 100kr betalas.

Har du frågor går det bra att skicka dem till hostlov@lukkan.se

Anmälningsformuläret och mer information hittar du under fliken Läger
->HöstLUKKAN. https://lukkan.se/hostlukkan/

12 sep

HöstLUKKAN

Nu kan ni göra en intresseanmälan till lägret HöstLUKKAN!

Vi samlas för att leka, skratta och repetera tillsammans under höstlovet v. 44 för att i slutet av veckan spela upp en helt nyskriven pjäs. Vi sover, äter, har kul och spelar massa teater tillsammans! Alla är välkomna, oavsett om du spelat teater i flera år eller vill prova på. Kanske har du en kompis som är nyfiken på teater?

Vem?
Vi välkomnar barn speciellt födda 2008 och tidigare!

När?
Lägret börjar den 28 oktober och avslutas den 1 november.

Hur?
Ni anmäler ert intresse till lägret genom att fylla i formuläret som ni hittar HÄR. En intresseanmälan innebär inte att du automatiskt fått en plats på lägret. En intresseanmälan innebär dock att du ställs i kö och att vi kommer höra av oss när vi vet om vi kan erbjuda dig en plats på vårt höstläger.

Pris?
Priset är 2200 kr för hela veckan och om du ännu inte är medlem i LUKKAN ska också en medlemsavgift på 100kr betalas.

Har du frågor går det bra att skicka dem till hostlov@lukkan.se

29 jul

Den förskräckliga Asta

Vi på LUKKAN är väldigt glada över att få presentera föreställningen ”Den förskräckliga Asta”, skriven av Martin Widmark och bearbetad av LUKKAN.

Vi på LUKKAN har för andra året i rad fått äran och nöjet att få anordna ett spännande teaterprojekt tillsammans med Stiftelsen Uppåkra Arkeologiska Center. 

Efter förra årets succé är Halvdan och Meia tillbaka! Mitt ute i skogen mellan Västbyn och Östbyn möter de den fasansfulla vikingahövdingen Asta som spinner onda planer. Nu måste Halvdan och Meia hjälpas åt för att rädda både de kristna och hedningarna. Hur ska det sluta?!

Vendeltidsdagarna, som i år kommer vara ett digitalt evenemang, anordnas i november. Under sommaren 2020 kommer det alltså inte hållas något fysiskt evenemang ute på Uppåkra Arkeologiska Center. Detta med undantag för LUKKAN som sätter upp tio föreställningar av ”Den förskräckliga Asta” inför begränsad publik. 

Martin Widmark är en svensk författare av barn- och ungdomsbokslitteratur. Som barnboksförfattare är han framför allt känd för bokserien Lasse-Majas detektivbyrå men har även skrivit om Halvdan och Meia som är karaktärer i manuset Den förskräckliga Asta.

Vi är så taggade på denna fantastiska föreställning! Rollerna är satta och repetitionerna drar igång i augusti.

Bild: Molly Byström