Ledarna VT2023

Hej!

Det är vi som kommer vara ledare under vårterminen på LUKKAN.  Vi har mycket roligt planerat inför den kommande terminen och det ska bli väldigt roligt att få träffa er alla! Här under får du chansen att lära känna oss lite, du kommer bland annat få reda på vilken grupp vi är ledare för och vad vi har för relation till LUKKAN.

Dante

Hej jag heter Dante och jag är ledare för gruppen L5 tillsammans med underbara Selma. Teater blev en stor passion för mig när jag började teaterlinjen på gymnasiet och ända sedan dess har det fortsatt vara en stor källa till glädje. Nu vill jag dela med mig av denna teater-glädje till alla fantastiska medlemmar här på LUKKAN och till dig som kanske vill börja. Teater är verkligen något som kan bottna i alla och det får oss att växa tillsammans som människor. 

Mail: Dante@lukkan.se

Alva

Hej! Jag heter Alva och är 19 barre. Jag är ledare för grupperna L3 och L6. Jag har själv spelat teater i många år i Malmö och har sedan barnsben älskat att sätta upp små pjäser både i skolan och på fritiden. Jag ser fram emot att fortsätta mitt jobb här på Lukkan

Mail: Alva@lukkan.se

Alva

Hej! Mitt namn är Alva och jag är ledare för L1! Jag är 19 och detta är min första termin som ledare på Lukkan! Jag är uppvuxen i Malmö och har själv gått på teater på fritiden under hela min högstadie- och gymnasietid. Skrivande, mer specifikt manusförfattning, är ett av mina stora intressen sedan långt tillbaka och teater är en väldigt stor del av mitt liv! Jag ser mycket framemot att få leda och lära min grupp under min tid här på Lukkan!

Mail: alva.r@lukkan.se

Molly

Hej! Jag heter Molly Byström och jag är ledare för L9 och skapargruppen LS. Jag började själv på teater Lukkan vid 6 års ålder och började jobba på Lukkan 2012. Under åren har jag utöver LUKKAN-jobb hunnit skådespela en del för bl a Kvinnojouren och Vinterlund, producerat en egen föreställning i London och nu senast påbörjat en utbildning till Kreativ Producent. Jag tycker att allt med Lukkan är roligt, men det bästa är kanske ändå läger och föreställningsdagar. Det är underbart kul att få vara med och göra Lukkan lika fantastisk för våra elever som jag minns den under min egen tid!

Mail: molly@lukkan.se

Tilde

Jag heter Tilde Strömberg Rye och är ledare för L10 här på LUKKAN. Att stå på scen är något som jag gjort så länge jag kan minnas och jag har under det senaste femton åren stått på scen med både teater, dans, sång och musikalteater. Min kärlek för teater har under de senaste åren även resulterat i att jag skapat en del för scen, främst i form av manusskrivande. Jag förälskade mig i teatern och scenkonsten för att den gav mig utrymme att uttrycka mig, men också för att den lärde mig vikten av samarbete och den magi som kan uppstå när man skapar tillsammans! Jag är superglad och stolt över att få vara en del av LUKKANS verksamhet och få dela min teater glädje med andra!

Mail: tilde@lukkan.se

Elsa

Hej! Jag heter Elsa, är 23 år och ledare för L11. Jag har varit medi olika teatergrupper sedan jag var 8 och gick även estetiska programmet med inriktning teater på gymnasiet. Jag gick pả LUKKAN när jag var 10-15 år och det var alltid den roligaste stunden i veckan och jag kunde få vara helt och hållet mig själv! Jag sade alltid att jag en dag skulle komma tillbaka till LUKKAN som ledare och nu det fem år sedan jag gjorde just det! Under de åren har jag hunnit ha flera olika grupper, leda läger och vara med och producera flera Uppåkra-projekt. Năr jag inte hller på med LUKKAN brukar jag omge mig med djur, lãgga pussel, läsa, umgås med vänner och familj och studerar dessutom psykologi vid Lunds Universitet.

Mail: elsa@lukkan.se

Martin

Hej! Mitt namn är Martin och är ledare för L12. Jag började på LUKKAN när jag var 6 år gammal och var elev tills jag tog studenten. Efter ett kort uppehåll från LUKKAN började jag sedan arbeta som ledare vilket jag gjort i 6 år. Jag också varit med på flera av Lukkans projekt och läger. Utöver LUKKAN har jag bland annat spelat en del teater i Malmö. En vår spelade jag exempelvis Jesper i en uppsättning av ”Folk och rövare i Kamomilla stad”. Det var särskilt roligt att spela Folk och rövare eftersom publiken bestod till stor del av barn vilket var en tacksam och rolig publik att spela för. Min favoritproduktion var ”Nalle Puh” som jag gjorde tillsammans med bl.a. Molly som är ledare för L9. Nu är jag ledare och styrelsemedlem och försöker ge ungdomar samma goda erfarenheter av LUKKAN som jag fått.  

Mail: martin@lukkan.se