Ledarna VT2021

Hej!

Det är vi 9 som kommer vara ledare under höstterminen på LUKKAN.  Vi har mycket roligt planerat inför den kommande terminen och det ska bli väldigt roligt att få träffa er alla! Här under får du chansen att lära känna oss lite, du kommer bland annat få reda på vilken grupp vi är ledare för och vad vi har för relation till LUKKAN.


Linn


Jag heter Linn Carlson och är ledare för L1. Jag går sista året på Malmö Latin där jag läser musikal. Jag har alltid gillat att uttrycka mig estetiskt och under största delen av mitt liv har det varit genom sången. I nian satte vi upp en egenskriven musikal och det var först då teaterintresset väcktes. Jag började i samma veva på Teater Lukkan där jag nu varit i 2,5 år. Teater har blivit ett av mina största intressen så jag hoppas på att få fortsätta pyssla med det i framtiden, på eller bakom scenen. Lukkan har gett mig otroligt mycket under min tid som elev här och det är därför jag valt att nu bli ledare. Jag har även varit hjälpledare i 2 år och vill fortsätta att hjälpa till bakom kulisserna.

Mail: linn@lukkan.se

Hanna

Hej! Jag heter Hanna och är ledare för grupp L2. Jag är 23 år och kommer från Huddinge, söder om Stockholm, men flyttade 2018 till Lund för att plugga psykologi. Jag har varit aktiv i olika amatörteatrar sedan barnsben, och brinner för kombinationen av sång, dans och skådespel. Som barn var jag blyg och hade stor scenskräck, men teatern har verkligen hjälpt mig utmana mig själv och tänja mina gränser, något jag hoppas kunna sprida vidare till LUKKANs elever. Att något känns lite läskigt och svårt betyder inte att det är fel att prova! Förutom studier och spex i Lund så fyller jag min tid med att läsa och skriva, experimentera i köket och fundera på världsproblem. Som ledare är jag engagerad, nyfiken och lyhörd, och jag ser fram emot många roliga stunder på LUKKAN där vi kan leka och utforska skapande tillsammans. 

Mail: hanna@lukkan.se

Nathalie

Hej! Jag heter Nathalie och är ledare för L3. Jag har sysslat med teater i ca 10 år, både på fritiden och i skolan. Jag går just nu sista året på Spykens teaterinriktning! Jag har även medverkat som statist i tv-serierna ”KLASSEN”, ”Eagles” och ”Tunna Blå Linjen” och haft huvud- och biroller i ett antal kortfilmer. Förutom film och teater har jag även hållit på en hel del med sång, dans och musikal!

Mail: nathalie@lukkan.se

Molly

Hej! Jag heter Molly Byström och jag är ledare för L4 och skapargruppen LS. Jag började själv på teater Lukkan vid 6 års ålder och fortsatte med teater tills studenten. Under gymnasiet började jag jobba som teaterledare på Lukkan 2012, och fortsatte sedan regissera och lära ut teater på egen hand i England när jag flyttade dit 2014! Jag har hunnit jobba på fler Lukkan-läger än jag själv kan minnas började återigen som terminsledare på Lukkan när jag flyttade hem 2018. Som skådespelare har jag bland annat jobbat för Kvinnojouren, Vinterlund, Länk och andra roliga projekt. Det är underbart kul att få vara med och göra Lukkan lika fantastisk för våra elever som jag minns den under min egen tid!

Mail: molly@lukkan.se

Elsa

Hej! Jag heter Elsa och är ledare för L7. Jag har varit med i olika teatergrupper sedan jag var 8 år och gick även estetiska programmet med inriktning teater på gymnasiet. De senaste två somrarna har jag även varit en av de ansvariga producenterna då LUKKAN satt upp Martin Widmarks pjäser på Uppåkra Arkeologiska Center. När jag inte håller på med LUKKAN brukar jag omge mig med djur, lägga pussel, umgås med vänner och familj och studerar dessutom psykologi vid Lunds Universitet. Jag gick på LUKKAN då jag var 10-15 år. Det var alltid den roligaste stunden i veckan och jag kunde få vara helt och hållet mig själv! Jag sade alltid att jag en dag skulle komma tillbaka till LUKKAN som ledare och nu är det tre år sedan jag gjorde just det!

Mail: elsa@lukkan.se

Tilde

Jag heter Tilde Strömberg Rye och kommer under våren leda gruppen L6 här på LUKKAN. Jag är 20 år och kommer ursprungligen från Göteborgsområdet, men bor sedan årsskiftet i Lund. Att stå på scen är något som jag gjort så länge jag kan minnas och jag har under det senaste femton åren stått på scen med både teater, dans, sång och musikalteater. Min kärlek för teater har under de senaste åren även resulterat i att jag skapat en del för scen, främst i form av manusskrivande. Jag förälskade mig i teatern och scenkonsten för att den gav mig utrymme att uttrycka mig, men också för att den lärde mig vikten av samarbete och den magi som kan uppstå när man skapar tillsammans! Jag är superglad och stolt över att få vara en del av LUKKANS verksamhet och få dela min teater glädje med andra!

Mail: tilde@lukkan.se

Martin

Hej! Mitt namn är Martin och är ledare för L8. Jag började på LUKKAN när jag var 6 år gammal och var elev till jag tog studenten. Efter ett kort uppehåll från LUKKAN började jag sedan arbeta som ledare vilket jag gjort i snart 4 år. Utöver terminskurserna har jag också varit med på flertalet projekt och läger på LUKKAN. Utöver LUKKAN har jag bland annat spelat en del teater i Malmö. En vår spelade jag exempelvis Jesper i en uppsättning av ”Folk och rövare i Kamomilla stad”. Det var särskilt roligt att spela Folk och rövare eftersom publiken bestod till stor del av barn vilket var en tacksam och rolig publik att spela för. Min favoritproduktion var ”Nalle Puh” som jag gjorde tillsammans med bl.a. Molly som är ledare för L3. Har även spelat på del teater i Malmö. Nu är jag ledare och styrelsemedlem och försöker ge ungdomar samma goda erfarenheter av LUKKAN som jag fått.  

Mail: martin@lukkan.se

Katarina

Hej! Jag heter Katarina Andersson och är ledare för L9. Innan jag började arbeta på Lukkan har jag hållit på med teater i ca 10 år på olika sätt – allt från frilansande skådespelare till spex i Lund. Teater är ett fantastiskt verktyg för skapa sammanhang och samhörighet, att utvecklas och utmanas! Och mycket mycket mer

Mail: katarina@lukkan.se

Hedvig

Hej! Hedvig heter jag, är 23 år och kommer från Gävle men de senaste åren har jag bott i Skåne. Jag kommer att hålla i LG under hösten och våren 2021. Teater har länge varit ett av mina största intressen här i världen. Jag brinner för lekfullhet och improvisation! I våras avslutade jag en tvåårig teaterutbildning på Fridhems folkhögskola och läser nu en kurs i dramapedagogik i Malmö. Jag fick tips om LUKKAN av en vän och ser nu fram emot ett spännande år fullt med en massa roliga träffar!

Mail: hedvig@lukkan.se