Ledarna VT2024

Hej!

Det är vi som är ledare här på LUKKAN. Vi har mycket roligt planerat den här terminen och det ska bli väldigt roligt att få träffa er alla! Här under får du chansen att lära känna oss lite; bland annat vilken grupp vi är ledare för och varför vi älskar att jobba med teater.

Alva R

Hallå! Mitt namn är Alva och jag är ledare för gruppen L1. Jag började jobba på Lukkan år 2022 och har ett stort intresse för teater. Som liten kändes det alltid naturligt för mig att stå på scen och jag har själv gått på teater i Malmö under flera år. Jag har alltid älskat musikaler sådär lite extra, men finner nästan alla scenkonster roliga! Att jobba som teaterledare på Lukkan är otroligt givande, det är så härligt att få se utvecklingen i grupperna och ta del av arbetet som finns bakom scenen. Jag kommer göra mitt allra bästa för att föra kärleken till teatern vidare under min tid på Lukkan!

Mail: alva.r@lukkan.se

Fredrika

Halloj! Fredrika heter jag och är ledare för gruppen L2.

Mail: fredrika@lukkan.se

Linn

Hejsan! Jag heter Linn och är ledre för L3! Jag har under de två senaste åren gått musikalutbildningar i både Eslöv och Bjärnum men är nu tillbaka på LUKKAN vilket är väldigt roligt! Jag har varit både elev, hjälpledare och nu ledare på LUKKAN. Det var LUKKAN som väckte glädjen till det jag nu älskar, så jag är väldigt tacksam för denna förening och hoppas kunna sprida vidare teaterglädjen till mina elever nu!

Mail: Linn@lukkan.se

Bella

Hejsan! Jag heter Bella, är 19 år och ledare för L4! Detta är min andra termin som ledare och jag stormtrivs! Jag har själv sysslat en hel del med teater (både tidigare som elev på Lukkan och på annat håll) och det är något som ger mig mycket glädje. Att få dela denna glädje och föra vidare den kunskap som jag har till våra fantastiska deltagare tycker jag är superkul. För mig är det viktigt att alla får plats på sitt sätt och att vi har det roligt tillsammans på lektionerna, då kan vi också lära oss en massa!

Mail: bella@lukkan.se

Dante

Hej jag heter Dante och jag är ledare för gruppen L5. Teater blev en stor passion för mig när jag började teaterlinjen på gymnasiet och ända sedan dess har det fortsatt vara en stor källa till glädje. Nu vill jag dela med mig av denna teater-glädje till alla fantastiska medlemmar här på LUKKAN och till dig som kanske vill börja. Teater är verkligen något som kan bottna i alla och det får oss att växa tillsammans som människor. 

Mail: Dante@lukkan.se

Alva G

Hej jag heter Alva och är 19 barre. Jag är ledare för gruppen L6. Jag har själv spelat teater i många år i Malmö och har sedan barnsben älskat att sätta upp fsmå pjäser både i skolan och på fritiden. Jag ser fram emot att fortsätta mitt jobb här på LUKKAN.

Mail: Alva@lukkan.se

Johanna

Jag heter Johanna och är ledare för L7 och L10! Min teaterresa började när jag som treåring såg en barnföreställning av Törnrosa och sedan dess har teatern varit en självklar del av mit liv. Efter teaterutbildningar på såväl fölkhögskola som universitet och diverse teaterledar jobb är det fantastiskt kul att få möta barn och ungdomar och lära ut det jag själv lärt mig under åre. Jag har jobbat på LUKKAN sedan 2022, föreningens gemenskap och kreativa frihet gör det till världens roligaste jobb och jag hoppas kunna sprida samma glädje och gemenskap till mina grupper!

Mail: johanna@lukkan.se

Alexander

Jag heter Alexander Sansström och är 31 år gammal, har varit upptagen av teater länge och ganska ofta. För ungeför 10 år sedan jobbade jag på LUKKAN och nu är jag tillbaka! Förutom teater har jag jobbat med barn på många olika ställen, fritidshem, kollo och sådana grejer. Superkul, tycker jag. 10 års erfarenhet av att jobba med barn + 15 års erfarenhet av teater + tid och energi = ganska passande för att jobba på LUKKAN (tycker jag i alla fall). Annars gillar jag att fika, studera massa saker på universitetet och att snickra. Håll i hatten, tack för mig, leverpastej.

Mail: alexander@lukkan.se

Molly

Hej! Jag heter Molly Byström och jag är ledare för L9 och skapargruppen LS. Jag började själv på teater Lukkan vid 6 års ålder och började jobba på Lukkan 2012. Under åren har jag utöver LUKKAN-jobb hunnit skådespela en del för bl a Kvinnojouren och Vinterlund, producerat en egen föreställning i London och nu senast påbörjat en utbildning till Kreativ Producent. Jag tycker att allt med Lukkan är roligt, men det bästa är kanske ändå läger och föreställningsdagar. Det är underbart kul att få vara med och göra Lukkan lika fantastisk för våra elever som jag minns den under min egen tid!

Mail: molly@lukkan.se

Elsa

Hej! Jag heter Elsa, är 25 år och ledare för L11. Jag har varit med i olika teatergrupper sedan jag var 8 och gick även estetiska programmet med inriktning teater på gymnasiet. Jag gick pả LUKKAN när jag var 10-15 år och det var alltid den roligaste stunden i veckan och jag kunde få vara helt och hållet mig själv! Jag sade alltid att jag en dag skulle komma tillbaka till LUKKAN som ledare och nu är det sju år sedan jag gjorde just det! Under de åren har jag hunnit ha flera olika grupper, leda läger och vara med och producera flera Uppåkra-projekt. Năr jag inte håller på med LUKKAN brukar jag omge mig med djur, lãgga pussel, läsa, umgås med vänner och familj och studerar dessutom psykologi vid Lunds Universitet.

Mail: elsa@lukkan.se

Martin

Hej! Jag heter Martin och är ledare för gruppen L12 här på LUKKAN!

Mail: martin@lukkan.se