Ledarna VT2022

Hej!

Det är vi 9 som kommer vara ledare under höstterminen på LUKKAN.  Vi har mycket roligt planerat inför den kommande terminen och det ska bli väldigt roligt att få träffa er alla! Här under får du chansen att lära känna oss lite, du kommer bland annat få reda på vilken grupp vi är ledare för och vad vi har för relation till LUKKAN.


Alva

Hej! Jag heter Alva och är ledare för LNY. Jag är 18 år gammal och går sista året på Katedralskolan. Jag har själv spelat teater i många år i Malmö och har sedan barnsben älskat att sätta upp små pjäser både i skolan och på fritiden. Jag är ny här på Lukkan men ser fram emot att vara ledare!

Mail: Alva@lukkan.se

Sofia

Hej! Jag heter Sofia och är ledare för L1! Jag är 22 år och är uppvuxen i Stockholm, men har bott i Skåne de senaste åren. Jag har bland annat studerat på skrivarlinjen på Skurups Folkhögskolan, och nu går jag författarskolan i Lund. Teater är något jag haft nära mig hela mitt liv, och är en av de viktigaste uttrycksformerna för mig. På gymnasiet gick jag teaterlinje, och där fick jag utrymme att fördjupa mig i allt, och jag har lärt mig så mycket av de tillfällen jag fått vara på scen. Jag ser så mycket fram emot mitt arbete här på Lukkan, och vill se till att alla får möjligheten att uttrycka sig så som de behöver och vill!

Mail: sofia.k@lukkan.se

Naomi


Hej! Jag heter Naomi och jag är ledare för L2. Jag hittade till ’Vår teater’ som 7-åring och fastnade då helt för teaterns värld! Efter det följde Stockholms Estetiska Gymnasium – med teaterinriktning – för att sedan studera en filmutbildning i Skåne som bland annat innefattade manus, skådespeleri och regi. Jag ser så fram emot att leda en av Lukkans grupper och förhoppningsvis dela med mig av min teaterkärlek till er!

Mail: Naomi@lukkan.se

Hanna

Jag heter Hanna, är ledare för L3 och har jobbat som ledare på Lukkan sedan hösten 2020. Jag har hållit på med teater och musikal sedan barnsben, och har själv fått ut så mycket av det. Som liten hade jag mycket scenskräck men teatern lärde mig att utmana mina gränser och prova nya saker. Idag älskar jag att stå på scen och hoppas kunna förmedla denna glädje vidare! Utöver att jobba på Lukkan så pluggar jag psykologi och är aktiv i Lunds spexliv.

Mail: hanna@lukkan.se

Linn


Jag heter Linn Carlson och är ledare för L4. Jag studerar musikal på Eslövs folkhögskola och har tidigare gått på Malmö Latin där jag läste musik, inriktning musikal. Jag har alltid gillat att uttrycka mig estetiskt och under största delen av mitt liv har det varit genom sången. I nian satte vi upp en egenskriven musikal och det var först då teaterintresset väcktes. Jag började i samma veva på Teater Lukkan där jag var elev i 3år innan jag gick över till att vara ledare. Teater har blivit ett av mina största intressen så jag hoppas på att få fortsätta pyssla med det i framtiden, på eller bakom scenen.

Mail: linn@lukkan.se

Molly

Hej! Jag heter Molly Byström och jag är ledare för L5 och skapargruppen LS. Jag började själv på teater Lukkan vid 6 års ålder och började jobba på Lukkan 2012. Under åren har jag utöver LUKKAN-jobb hunnit skådespela en del för bl a Kvinnojouren och Vinterlund, producerat en egen föreställning i London och nu senast påbörjat en utbildning till Kreativ Producent. Jag tycker att allt med Lukkan är roligt, men det bästa är kanske ändå läger och föreställningsdagar. Det är underbart kul att få vara med och göra Lukkan lika fantastisk för våra elever som jag minns den under min egen tid!

Mail: molly@lukkan.se

Isak

Hej! Jag heter Isak och är ledare för L6. Jag har gått på lukkan sedan jag var tio år gammal, och läser just nu tredje året teater på Malmö latinskola. Jag har varit med i lite olika uppsättningar, både med skolan och professionella skådisar, och detta är mitt första år som riktigt ledare på LUKKAN! Jag ser verkligen fram emot att undervisa på Lukkan efter att ha gått som elev i så många år :))

Mail: isak@lukkan.se

Tilde

Jag heter Tilde Strömberg Rye och är ledare för L7 här på LUKKAN. Att stå på scen är något som jag gjort så länge jag kan minnas och jag har under det senaste femton åren stått på scen med både teater, dans, sång och musikalteater. Min kärlek för teater har under de senaste åren även resulterat i att jag skapat en del för scen, främst i form av manusskrivande. Jag förälskade mig i teatern och scenkonsten för att den gav mig utrymme att uttrycka mig, men också för att den lärde mig vikten av samarbete och den magi som kan uppstå när man skapar tillsammans! Jag är superglad och stolt över att få vara en del av LUKKANS verksamhet och få dela min teater glädje med andra!

Mail: tilde@lukkan.se

Elsa

Hej! Jag heter Elsa, är 22 år och ledare för L8. Jag har varit med i olika teatergrupper sedan jag var 8 år och  gick även estetiska programmet med inriktning teater på gymnasiet. Jag gick på LUKKAN när jag var 10-15 år och det var alltid den roligaste stunden i veckan och jag kunde få vara helt och hållet mig själv! Jag sade alltid att jag en dag skulle komma tillbaka till LUKKAN som ledare och nu är det fyra år sedan jag gjorde just det! Under de åren har jag hunnit ha flera olika grupper, leda läger och vara med och producera flera Uppåkra-projekt. När jag inte håller på med LUKKAN brukar jag omge mig med djur, lägga pussel, engagera mig i spex, umgås med vänner och familj och studerar dessutom psykologi vid Lunds Universitet.

Mail: elsa@lukkan.se

Martin

Hej! Mitt namn är Martin och är ledare för L9. Jag började på LUKKAN när jag var 6 år gammal och var elev tills jag tog studenten. Efter ett kort uppehåll från LUKKAN började jag sedan arbeta som ledare vilket jag gjort i snart 5 år. Jag också varit med på flera av Lukkans projekt och läger. Utöver LUKKAN har jag bland annat spelat en del teater i Malmö. En vår spelade jag exempelvis Jesper i en uppsättning av ”Folk och rövare i Kamomilla stad”. Det var särskilt roligt att spela Folk och rövare eftersom publiken bestod till stor del av barn vilket var en tacksam och rolig publik att spela för. Min favoritproduktion var ”Nalle Puh” som jag gjorde tillsammans med bl.a. Molly som är ledare för L5. Nu är jag ledare och styrelsemedlem och försöker ge ungdomar samma goda erfarenheter av LUKKAN som jag fått.  

Mail: martin@lukkan.se

Johanna

Mitt första möte med teaterns värld var en barnopera av Törnrosa när jag var 3 år, idag är jag 28 år och drömmen att få jobba med teater är nu min vardag! Jag har under åren studerat både skådespeleri och dramapedagogik samt har en kandidatexamen i teaterstudier. Studierna har jag varvat med jobb på teatrar, med scenprojekt och som teaterledare för olika barn- och ungdomsverksamheter och är jätteglad att nu få vara del av Lukkanfamiljen där jag är ledare för gruppen L10! När jag inte jobbar eller pluggar så hänger jag på teatrar och ser på tok för många musikaler!

Mail: Johanna@lukkan.se